søndag den 24. april 2011

Hyvää pääsiäistä: kääpiö kanit uudelleen luonnonvaraisiin

Mielenkiintoinen uutinen on url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/R5d85G7Ql_8/happy-easter-pygmy-rabbits-reintroduced-to-the-wild.ars:



Harvinaiset kääpiö kanit ovat uudelleen kotimaahansa Columbia Basin Yhdysvaltoja, sukupuuton partaalle. Se on ensimmäinen kerta, uhanalaisia ​​lajeja on nähty luonnossa vuodesta 2004, kun vain 16 jäljellä vähän fluffballs otettiin vankeudessa yrittää pelastaa lajinsa vuonna 2001.


Aikuisten kanssa paino on alle 500g, kääpiö kanit eivät ole samaa mainetta kuin niiden suurempien serkut -pygmit eivät rotu oikullisesti luonnosta, yksi syy miksi tuo heidät takaisin sukupuuttoon (ne oli ilmoitettu 1990 ) on sellainen saavutus Washington Department of Fish and Wildlife .


Säilyttäminen biologit sisällä osasto totesi, että kanit "vanhempien vaikeudet alas noidankehä vähenemässä numeroita. Vähemmän kanit aiheutti tason sisäsiitoksen lajin sisällä, mikä johti puute geneettisen monimuotoisuuden myöhemmin laskea lisääntymis hinnat ja lisääntynyt kanit "herkkyys loisia.


Onneksi kanit olivat Etelä serkkuja Idahossa, jotka kuuluvat samaan lajiin, vaikka ne ovat geneettisesti erilliset ja ovat osoittautuneet erottaa yli 10000 vuotta, jonka fossiiliset ja geneettiset todisteet. Kuten Columbia Basin pygmit, Etelä kanit on myös värvätty uhanalaiseksi, mutta heidän määränsä on viime vuosina parantunut. By risteyttämällä Idaho pygmit kanssa Columbia laji, tuloksena jälkeläisten ollut parempi terveys ja niiden määrä on kasvanut noin 100 kaneja.


Nämä uudet kanit, joiden geneettinen makeup kolmen neljäsosan Columbia Basin geenien ja yksi neljäsosa Idaho geenit, ollaan hiljaa palautti alueelle. Biologit ovat varovaisia ​​epäonnistumisen jälkeen kokeellisen uudelleen vuonna 2007, kun petolintuja (lintu, ei dinosaurus) ja coyotes tappoi kaneja päästää luontoon.


Sen sijaan "Hipaisulaukaisussa" strategia on hyväksytty. Ensinnäkin, kasvatettu vankeudessa kanit siirtyvät kuuden hehtaarin kotelo kehittää ravinnon etsintää ja tunkeutuminen tapoja tarvitaan selvitä luonnossa samalla suojassa nälkäisiä saalistajia. Askel askeleelta, kanit siirtyvät pienempiin kotelot kun he sopeutua luontoon, yksittäisiä kanit sitä mukaa kuin ne tulevat tottuneet. Vastasyntyneet saavat paremmat valmiudet käsitellä villi kuin vankeudessa esille vanhempien, joten ne pygmit, jotka synnyttävät ja kotelot on heidän jälkikasvunsa vapautetaan ennen sopeutua ihmisten välistä vuorovaikutusta.


Tassut ristissä, Columbia Basin pian jälleen olla kotona kasa mini-puput.


Lue kommentteja tähän virkaan




Ingen kommentarer:

Send en kommentar