torsdag den 8. september 2011

Michael S. Hart, e-kirja keksijä ja Project Gutenberg perustaja, kuolee 64

Mielenkiintoisia uutisia url:http://www.engadget.com/2011/09/08/michael-s-hart-e-book-inventor-and-project-gutenberg-founder/:


On joitakin surullinen uutinen tulossa ulos Illinois tänään, missä Michael S. Hart, e-kirja keksijä, joka perusti Project Gutenberg, on kuollut 64 vuotta. Hart kirjallisuuden matka alkoi vuonna 1971, kun hän digitoida ja jakaa hänen ensimmäinen teksti, sen jälkeen kun innoittamana vapaa painettu kopio itsenäisyysjulistuksen hän osoitteessa University of Illinois at Urbana-Champaign. Samana vuonna, Tacoma, Washington natiivi perustettu Project Gutenberg - verkkokirjasto, jonka tavoitteena on "edistää luomiseen ja jakeluun kirjoja" ja "hajottaa baarit tietämättömyyden ja lukutaidottomuuden." Vuoteen 1987 hän oli jo digitoitu yhteensä 313 kirjaa, mukaan lukien teosten Homer, Shakespeare ja Raamattu, ennen rekrytoimassa lisää vapaaehtoisia auttamaan ulos. Koska tämän kesäkuun Hart uraauurtava kirjasto sijaitsee noin 36000 toimii sen kokoelma (joista useimmat ovat julkisia), jossa keskimäärin 50 uusien kirjojen lisätään joka viikko. Kuvattu Project Gutenberg kuin "kiihkeä teknologia-ja tulevaisuudentutkija," Hart jättää kirjallinen perintö ehkä parhaiten tiivistää omin sanoin. "Yksi asia kirjoja, että useimmat ihmiset eivät ole ajatelleet paljon, että kirjoja on aivan ensimmäinen asia, että me kaikki voi olla niin paljon kuin haluamme muuta kuin ilmaa", hän kirjoitti heinäkuussa. "Ajattele tätä hetki ja huomaat olemme oikea työ." Michael S. Hart jäävät suremaan äitinsä ja veljensä.

Michael S. Hart, e-kirja keksijä ja Project Gutenberg perustaja, kuolee 64 alun perin ilmestynyt Engadget on ti, 08 syyskuu 2011 04:53:00 EDT. Tutustu käyttöoikeusehtoihin syötteitä .



Permalink Adafruit | lähde Project Gutenberg | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar