lørdag den 22. januar 2011

Android lähdekoodi, Java ja tekijänoikeusrikkomuksista: mitä on tekeillä?

Mielenkiintoinen uutinen tarkastella http://www.engadget.com/2011/01/21/android-source-code-java-and-copyright-infringement-whats-go/:
Joten se on hauska päivä nojatuoli koodin Forensics ja oikeudellinen analyysi web jälkeen Florian Müller julkaisi pala tänä aamuna jonka Google suoraan kopioitu jonnekin 37 ja 44 Java lähdetiedostot Android. Se on tietysti merkittävä syytös, kun huomataan Oracle on tällä hetkellä haastaa Googlen patentti-ja tekijänoikeusrikkomuksiin liittyvät Java, ja se sai jotkut erittäin kovia teknisiä vastaväitteet, kuten tämä päivästä ZDNet ja tämä siitä Ars Technica. Väitteitä lyhyt: tiedostot kyseessä on testi kuvaa, eivät ole tärkeitä, luultavasti ei toimiteta Android, ja jokainen tekee meteli yli mitään.

Me vain sanoa suoraan: teknisestä näkökulmasta, nämä väitteet ovat täysin päteviä. Tiedostojen kyseessä ei näyttäisi olevan koe tiedostoja, joista osa poistettiin, ja siellä yksinkertaisesti mitään keinoa tietää, jos joku heistä päätyi merenkulun Android luurin. Mutta - ja tämä on iso mutta - se on vain tekninen juttu. Oikeudellisesta näkökulmasta, se näyttää hyvin todennäköiseltä, että nämä tiedostot lisääntyvää tekijänoikeuden vastuuta Google, koska valtion nykyinen tekijänoikeuslaki ei tee poikkeuksia miten lähdekoodi puita työtä, tai onko kirjoitus liittää eri lisenssi, vai onko nämä tiedostot tehdä siitä puhelimia. Suurin yksittäinen asiaa koskevan kysymyksen, onko vai ei kopioida ja levittää näitä tiedostoja oli lupa Oracle, ja vastaus näyttäisi siis selvästi "Ehei" - vaikka Oracle lisensoitu koodi GPL. Miksi? Koska jossain vaiheessa, Google otti Oraclen koodia, korvataan GPL kieli ristiriidassa Apachen avoimen lähdekoodin lisenssillä ja jakaa koodia kyseisen lisenssin julkisesti. That's all kestää - jos Google rikkoi GPL muuttamalla lisenssin, se myös loukannut Oraclen taustalla tekijänoikeutta. Sillä ei ole väliä, jos Googlen työntekijä, käsikirjoitus, robotti, tai Eric Schmidt kissa tehty muutos - Kun olet luonut tai jakautuu luvaton kopio, olet vastuussa rikkomisesta .*

Miksi tämä asia? Koska olemme kuulemistilaisuudessa, että Oracle on kuollut, asetetaan voittaa tässä asiassa ja lopulta talteen per-luurin Royalty välein Android luurin lähetetty. Tässä yhteydessä "kyseiset tiedostot eivät ole tärkeitä!" ei ole voittanut tai vakuuttava argumentti - ja useampi näistä pikku rikkomuksista täsmää pahempaakin etsiä Google. Ovatko nämä tiedostot ovat "savuavaa asetta" ei ole kysymys - se, onko Android loukkaa Oraclen patentit ja tekijänoikeudet, koska seuraukset joko tapa on monumentaalinen ja kauaskantoinen. Loppujen lopuksi kuitenkin ainoa, joka voi ratkaista tämä kaikki varmasti, tuomari - ja se vie paljon enemmän aikaa ja tutkimusta sinne.

-
* He eivät ole suoraan vertailukelpoisia, mutta mieti Psystar tapauksessa toinen. Vaikka Psystar halusi epätoivoisesti väittää, että Applen OS X lisenssisopimus oli mitätön , tuomari ei koskaan päässyt sinne - hän vain totesi Psystar ei ollut lupa kopioida ja levittää OS X, ja kääntyi vasara . Se on oikeasti niin helppoa joskus.

Android lähdekoodi, Java ja tekijänoikeusrikkomuksista: mitä on tekeillä? alun perin ilmestynyt Engadget on ti, 21 tammikuu 2011 18:49:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar