fredag den 13. maj 2011

Robotti pyörätuolin käyttää 3D-kuvantaminen "nähdä" näkövammaisten kuljettajille

Mielenkiintoinen uutinen on url:http://www.engadget.com/2011/05/13/robotic-wheelchair-uses-3d-imaging-to-see-for-visually-impaire/:

Et ehkä voi ohjata sitä ja mielen , mutta tämä robotti pyörätuolin Ruotsin Luulajan teknillinen yliopisto voi vielä tarjota jotain, vain harvat muut voivat - "näky." Tuoli käyttää laseranturi tuottaa 3D-kartta ympäristöönsä, joka on sitten siirretty junassa haptic robotti, jonka botti poimia ja navigoida tiensä noin mitään esteitä. Näkövammaisten opiskelijoiden jo ottanut vehje ulos spin ja sanoi hän tunsi "turvallinen", kun kautta kulkeviin tungosta käytävillä, vertaamalla kokemus "käyttäen valkoista keppiä." Luleå insinöörit kuitenkin vielä jonkin verran hienosäätöä tehdä. Laser, esimerkiksi, voi vain tunnistaa esineitä tietyllä korkeudella, jättäen kaikki yli tai alle sen näkökentän. Tutkijat ovat myös kiireisiä kehittämässä uutta 3D-kamera tuoli ja toivovat, että se valmistuu kaupalliseen käyttöön seuraavien viiden vuoden aikana. Ei täysi PR odottaa sinua tauon jälkeen.

Jatka käsittelyssä Robotti pyörätuolin käyttää 3D-kuvantaminen "nähdä" näkövammaisten kuljettajille


Robotti pyörätuolin käyttää 3D-kuvantaminen "nähdä" näkövammaisille kuljettajien perin ilmestynyt Engadget on ti, 13 toukokuu 2011 13:11:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .



Permalink TG Daily | lähde Luulajan teknillinen yliopisto | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar