fredag den 24. december 2010

Hollanti tutkijat kehittävät puoli miljoonaa euroa, "edullinen" super laser

Mielenkiintoinen uutinen tarkastella http://www.engadget.com/2010/12/24/dutch-scientists-develop-half-million-euro-affordable-super-l/:
Ihmiset on Eindhoven University of Technology (TU / e) on rakastavasti tarkoitettu heidän uusimman osuus tieteen maailmaan kuin "köyhän miehen X-FEL." X-FEL, tai X-ray vapaa-elektroni Laser, on kuin supervahva video mikroskoopilla, joka muuntaa elektronit röntgensäteilyä tarkkailla nopeiden molekyylien liikettä. TU / e: n super laser vaihtoehto riippuu yksinomaan hyvin erityinen Pillisipuli elektroneja tehdä sama asia, joka mahdollistaa paljon pienempi (se sopii pöydälle), paljon halvempaa asennus. Kun arviolta puoli miljoonaa euroa, laser tuskin halpaa, mutta se on paljon edullisempi kuin kilpailu: Stanford 's X-FEL kulkee satoja miljoonia dollareita, ja toimenpiteitä koko kilometri. TU / e tutkijat myöntävät, että heidän laser voi tehdä kaikkea, että X-FEL voi, mutta hei, saat mitä maksat. Jopa seuraavaksi TU / e? In vitro sianlihatuotteissa. Yummy.

Hollanti tutkijat kehittävät puoli miljoonaa euroa, "edullinen" super laser alun perin ilmestynyt Engadget on ti, 24 joulukuu 2010 13:58:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .

Permalink | lähde PhysOrg | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar