torsdag den 13. oktober 2011

Autistics eivät mukauttamaan käyttäytymistään suojella mainettaan

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/xranIX9W1PA/autistics-dont-adjust-their-behavior-to-protect-their-reputations.ars:



Kuinka anteliasta olet? Annatko rahaa kodittomille, vapaaehtoinen aikaa, tai auttaa pienet vanhat tädit kadun yli? Entä kun kukaan ympärilläsi? On käynyt ilmi, että useimmat ihmiset ovat paljon joustavampia, kun he ajattelevat joku muu katsomassa, koska anteliaisuus on tapa parantaa heidän sosiaalista maine muiden silmissä. Kuitenkin uuden tutkimuksen PNAS osoittaa, että yksilöiden autismi ja siihen liittyvät sairaudet eivät noudata tätä käyttäytymisen kaavaa.


Tutkijat tietävät, että ihmiset autismin kirjoon puuttuu kyky osallistua normaalisti sosiaalinen vuorovaikutus. Kuitenkaan he eivät tiedä tarkalleen, mitä osa kognition on heikentynyt autistisen henkilöille. Erään teorian mukaan ne, joilla autismi ei ole täydellinen käsitys teorian-of-mieli-eli he eivät voi (tai halua) ominaisuus uskomuksia ja tunteita muille. Yksi tapa tähän voi ilmetä on yhdessä sosiaali-maine: vaikka useimmat ihmiset laittaa arvokkaita miten muut näkevät heidät, autististen henkilöt eivät voi joko ymmärrä tai välitä heidän sosiaalinen maine.


Lue loput tämän artikkelin ...


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar