torsdag den 13. oktober 2011

Dennis Ritchie, pioneeri C-kielen ja Unix, raportoitiin kuolleen vuotiaana 70

Mielenkiintoisia uutisia url:http://www.engadget.com/2011/10/13/dennis-ritchie-pioneer-of-c-programming-language-and-unix-repo/:

Saamme raportit tänään Dennis Ritchie, mies joka loi C-kielen ja kärjessä kehitystä Unix , on kuollut 70-vuotiaana. Surullinen uutinen ensin julkaistiin Rob Pike, Google insinööri ja entinen kollega Ritchie n, joka vahvisti kautta Google + että tietojenkäsittelytieteessä kuoli viikonloppuna, kun pitkän taistelun määrittelemätön sairaus. Ritchie valovoimaisena ura alkoi vuonna 1967, jolloin hän liittyi Bell Labs vain vuotta ennen kuin saa tohtorin fysiikan Harvardin yliopistossa. Se ei kestänyt kauan, kuitenkin Bronxville, NY kotoisin olla merkittävä vaikutus tietojenkäsittelytiede. Vuonna 1969 hän auttoi kehittämään Unix-käyttöjärjestelmän rinnalla Ken Thompson, Brian Kernighan ja muut Bell kollegansa. Samoihin aikoihin hän alkoi pohjaa mitä tulisi C-kielen - framework hän ja toinen kirjoittaja Thompson myöhemmin selittää heidän uraauurtavasta 1978 kirjaa, C-ohjelmointikieltä. Ritchie lähti ansaita useita palkintoja vahvuus näistä saavutuksista, kuten Turing-palkinnon vuonna 1983, vaalien National Academy of Engineeringin vuonna 1988, ja National Medal of Technology vuonna 1999. Tarkkoja olosuhteita hänen kuolemansa on epäselvä tällä hetkellä, vaikka uutiset Hänen kuolemansa on jo herättänyt vuodatusta kunnianosoituksia ja muistopäiväksi mies tiedetään jopa DMR (hänen sähköpostiosoite Bell Labs). "Hän oli hiljainen ja enimmäkseen yksityinen ihminen," Pike kirjoitti lyhyt viesti ", mutta hän oli myös ystäväni, kollegani ja työtoveri, ja maailma on menettänyt todella loistava mieli."

Dennis Ritchie, pioneeri C-kielen ja Unix, raportoitiin kuolleen vuotiaana 70 alun perin ilmestynyt Engadget on ti, 13 lokakuu 2011 09:45:00 EDT. Tutustu käyttöoikeusehtoihin syötteitä .



Permalink Boing Boing | lähde Rob Pike (Google +) | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar