lørdag den 23. april 2011

25 vuotta, etsiä korkeamman lämpötilan suprajohteet jatkuu

Mielenkiintoinen uutinen on url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cjnVNeo2KbI/25-years-on-the-search-for-higher-temp-superconductors-continues.ars:


Kaksikymmentä vuotta sitten tällä viikolla, fysiikka yhteisö sai vähän järkytys. Paperi Tiiviin aineen varovasti julisti, että sen kirjoittajat, jotka perustuvat IBM: n Zürichin Research Lab oli havainnut "Mahdolliset korkea T c suprajohtavuus ja Ba-La-Cu-O-järjestelmä." Abstrakti (joka sattuu sisältämään typo) kertoi kriittinen lämpötila 30 Kelvin. Se oli vain 8K yli edellisen ennätyksen haltijan, mutta se oli ensimmäinen liikkeen alueella 13 vuotta, ja materiaalit kuvatun kaltaiset oli jäänyt täysin luonteva, kun se tulee suprajohtavuus.


Jännitys nopeasti rakennettu tutkijat yrittivät sukulaiset tämä yhdiste, ja nopeasti työnsi kriittinen lämpötila, missä vaiheessa suprajohtavuus alkaa, tulee alue, jossa materiaalia voisi superconduct kun kastetaan nestemäisessä typessä, joka on halpa ja helppo saada. Visions of room lämpötilan suprajohteet ja suprajohtava verkkoon pyöritellään monien ihmisten päät.


Se ei ole aivan laadittu tällä tavalla. Uudet materiaalit on suhteellisen korkea kriittinen lämpötila ei löytynyt, mutta useimmat heistä huippunsa samalla yleisellä alueella, mitä meillä jo oli. Huoneen lämpötila näyttää yhä kaukaiselta mahdollisuudelta, ja tie kaupallistamiseen on tullut pitkä. Saadaksesi paremman näkökulman tilasta korkean lämpötilan suprajohteet 25 vuotta, Ars puhui asiantuntijoiden American suprajohde, IBM, ja korkeakoulut.


Lue loput tämän artikkelin ...


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar