tirsdag den 28. juni 2011

Miksi niin kylmä? Viimeinen pakopaikka Etelämantereen metsien

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tojVP6ddR6s/why-so-cold-the-demise-of-antarcticas-forests.ars:


Tiedämme Antarktis kuin unfathomably kylmä joutomaa, sopii vähän pidemmälle pingviinejä ja tyhmänrohkea tutkijoita. Mutta se ei ole aina ollut tuollainen. Välillä kaukaisessa menneisyydessä, mannerlaatat ja lämpimämmässä ilmastossa ovat yhdistäneet kattamaan Etelämantereelle kanssa reheviä metsiä, dinosaurukset, ja jopa pussieläinten. Julkaistussa PNAS yksityiskohtia lopullinen siirtyminen asuttava mantereelta asuttavan jääpeite, joka on kehittynyt viime 40 miljoonaa vuotta. Sen tulokset kuvaavat ekosysteemien säilynyt viime unglaciated nurkassa Etelämantereen ennen jäätikön pyyhkäisi pois viimeisiä jäänteitä maanpäällisen elämän.


Tämän saavuttamiseksi tiimi paperi lähti lukemaan historiaa kirjattu sedimentin ympärillä Antarktiksen niemimaalla (Etelämantereen "häntä"), mikä olisi ollut viimeinen pala mantereen katetaan jäälautta. He käyttivät seisminen kuvantaminen sedimenttiperäinen kerrokset offshore tunnistaa paikkoja, joissa sedimentin halutusta ikähaarukka.


Lue loput tämän artikkelin ...


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar