torsdag den 2. december 2010

IBM läpimurto tuo meidät askeleen lähemmäksi exascale tietojenkäsittely, jopa voimakkaampi shakki vastustajia

Mielenkiintoinen uutinen tarkastella http://www.engadget.com/2010/12/01/ibm-breakthrough-brings-us-one-step-closer-to-exascale-computing/:
Polku exascale computing on pitkä ja tuulinen yksi, ja se on vaarallisen lähellä luisumassa meidän vierastivat ämpäri "mahtavia asioita, että koskaan tapahdu." Mutta me toisaalta se IBM - ne pojat ja tytöt pyrkivät luomaan älykkäämmän planeetta, ja vastaan myös paremmin asiassa, olemme todella luulevat päälle jotain. Tutkijat asu paljasti hiljattain "uuden sirun teknologiaa, joka yhdistää sähkö-ja optisten laitteiden samaa pala piitä, jonka avulla tietokone-sirut kommunikoida pulssin perusteella (eikä sähköisiksi signaaleiksi), mikä pienempiä, nopeampia ja enemmän tehoa kuluttavia siruja kuin on mahdollista perinteiseen tekniikkaan. " Uuden teknologian on merkitty CMOS Integrated Silicon nanofotoniikan, ja jos toteutetaan oikein, se voisi johtaa exaflop tason laskenta, tai tietokoneita, jotka voivat käsitellä miljoona biljoonaa laskutoimitusta sekunnissa. Toisin sanoen, keskimääräinen exascale tietokone toimisi noin tuhat kertaa nopeampi kuin nopein kone tänään, ja lähes varmasti antaa Garri Kasparov hän saattoi seistä. Kun pyydettiin kommentoimaan etenemistä, Dr. Yurii A. Vlasov, johtaja Silicon nanofotoniikan osastolle IBM Research, nyökkäsi ja lausui seuraavat sutkaus: "Olen olen IBMer ja exascale typeryys on mitä olen työskennellyt. "*

* Ei oikeastaan, mutta uskoi sen, eikö niin?

IBM läpimurto tuo meidät askeleen lähemmäksi exascale tietojenkäsittely, jopa voimakkaampi shakki vastustajien perin ilmestynyt Engadget Ma, 01 joulukuu 2010 22:56:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .

Permalink PC World | lähde IBM | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar