fredag den 21. januar 2011

Yksi viidestä matkapuhelimesta myyty KIRF, sanoo Nokian

Mielenkiintoinen uutinen tarkastella http://www.engadget.com/2011/01/21/one-out-of-every-five-cellphones-sold-is-a-kirf-according-to-no/:
Kun ydinliiketoimintaa on kääritty kehittyvillä markkinoilla Nokian on siis parasta tietää vähän jotain KIRFs - ne halvat luurin klooneja, että kiinalaisten ystäviemme usein loppumaan nopeammin kuin aika kuluu Nokia alusten luurin jälkeen ilmoituksen. Nokia johtokunnan jäsen Esko Aho sanoo, että yksi viidestä matkapuhelimesta nyt myyty ympäri maailmaa (pääasiassa Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa, ja joissakin osissa Eurooppaa) on laiton tai luvaton klooni. Olemme varmasti nähneet enemmän kuin omasta, kun selaat Shenzhenin markkinat Kiinassa. Gartner väittää numero jopa suurempi kuin 20 prosenttia. Vaikka emme pilaa KIRFs täällä niiden surkea ohjelmisto, koomisen samanlainen brändäys ( Nokla !), ja cheapo materiaalit, he ovat selvästikin tullut erittäin vakava ongelma huipputason kännykkä valmistajilla. Kuinka vakava näemme 27. tammikuuta, kun Nokia julkistaa neljännen vuosineljänneksen tulokseen.

Yksi viidestä matkapuhelimesta myyty KIRF, sanoo Nokia perin ilmestynyt Engadget on ti, 21 tammikuu 2011 07:57:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .

Permalink | lähde Reuters | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar