mandag den 31. januar 2011

Tutkijat törmätä pommi-haistaa laserin bumerangivaikutus

Mielenkiintoinen uutinen tarkastella http://www.engadget.com/2011/01/31/scientists-stumble-upon-bomb-sniffing-laser-with-a-boomerang-eff/:
Saatat ajatella laser kuin valo pakotettu yhteen, ohjannut beam, mutta tutkijat ovat viime aikoina havainneet, että jos tulipalo laser yhteen suuntaan, ilma itse voi ampua toisen takaisin. Käyttämällä 226nm UV pumppu laser tutkijat Princetonin yliopistossa onnistui kiihottaa happiatomia siihen pisteeseen, että he lähettävät infrapunavaloa samaa kanavaa kuin alkuperäinen palkki, paitsi tällä kertaa todennut takaisin, jos se tuli. Koska paluu palkin kemia riippuu ilman hiukkasten tuottaa palata palkki, "taaksepäin laser" saattavat kantaa allekirjoitus rakeet takaisin lähteen ja auttaa tunnistamaan ne siellä. Tämä näyttää olevan koko tavoite, nimittäin - rahoittaman Office of Naval Research ohjelman "Sciences puuttuminen Asymmetric Räjähtävä uhat", toivoo, että laserilla voidaan ID pommeja etäisyys metsästys jäljittää kemikaalien ilmaa. Kuulostaa täydellinen lisä terahertsisäteily silmälasit , ja askelen lähemmäs tricorder ja unelmia.

Tutkijat törmätä pommi-haistaa laserin bumerangivaikutus perin ilmestynyt Engadget Ma, 31 tammikuu 2011 07:08:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .

Permalink PhysOrg | lähde Princeton University (EurekAlert) | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar