søndag den 27. marts 2011

Rokotteen menestys kannuksensa hinkuyskä comebackin

Mielenkiintoinen uutinen on url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tkRIAG6MWFc/whooping-coughs-comeback-not-only-due-to-vaccination-rates.ars:


Siellä on vähentynyt rokotuksen hinnat vastauksena perusteeton turvallisuuden pelkoja , mutta siellä on hieman erilainen dynaaminen kun yhden tietyn taudin: hinkuyskä, aiheuttaa Bordetella pertussis. Alueilla, joilla rokottaminen on epävarma, kuten Afrikassa, hinkuyskä on arvioitu aiheuttavan jopa 170000 kuolemantapausta vuosittain, monet näistä lapsilla. Useimmissa kehittyneissä maissa, aggressiivinen rokotusohjelmien nosti taudin hallintaan 1970. Mutta noin kymmenen vuotta myöhemmin, hinnat alkoivat nousta jälleen, ja siellä on ollut vähän kiista miksi.


Laatijat tutkimuksessa, joka julkaistiin tällä viikolla PNAS huomata, että kyseessä on jotain outoa taudin lisääntymistä. Ennen rokotuksia, sairauden lähinnä iski alle 10, koska sen tuotto on kuitenkin huippu-ikä infektio on 13, ja ihmiset ovat 20-kautta 50-vuotiaat ovat nyt sairastua tautiin huolimatta ole rokotettu.


Kirjassa todetaan, että kolme selityksiä on ehdotettu tähän muutokseen: parempi diagnoosi, evoluutio noin rokotteen B. hinkuyskää, ja aikaviive, jonka jälkeen rokotteen tehokkuus pienenee asteittain. Kirjoittajat kannattavat viimeinen näistä, koska edellinen työ on osoittanut, että rokotettujen henkilöiden, kun se altistetaan B. hinkuyskää, voi osoittaa kasvua vasta sitä vastaan ​​ilman todella kehittää oireita. Niin, ne käytetään matemaattisen mallin mukaan lasku rokotteen teho voi tuottaa tällaista käyttäytymistä nähdä todellisessa maailmassa.


Mitä todella tapahtuu on, että vaikka rokotukset hinnat ovat kohtuulliset, on tarpeeksi taudinaiheuttajan ympärillä aina uudelleen altistaa rokotettujen henkilöiden tarjoamalla heille lisää. Kun rokotus tulee perusteellinen tarpeeksi, mutta tämä tilaisuus edistää häviää ja jättää lapset alttiita jos he saavat altistua myöhempinä vuosina. Niiden malli, tutkijat näki suuren amplitudin monivuotisten syklien "eli satunnainen puhkeamisen lajitella, joita nähdään lukioissa.


Vastauksena näihin suuntauksia, Massachusetts on tullut yksi ensimmäisistä valtiot alkavat vaatia booster korkean kouluikäisille lapsille. Kirjailijoiden malli osoittaa, että tämä olisi tehokas vähentämään yleinen esiintyvyys, mutta ei juurikaan suojella haavoittuvimpia yksilöitä: ennen rokotusta lapsille, jotka voivat poimia tauti vanhemmiltaan. Kirjoittajat viittaavat siihen, että antamalla tehosterokotus odottaville vanhemmille on ehkä parempi lähestymistapa, jos rahaa tai resursseja ei ole käytettävissä tehdä molempia.


PNAS, 2011. DOI: 10.1073/pnas.1014394108 ( Tietoja Dois ).


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar