fredag den 1. juli 2011

Molekyyli fossiili RNA maailmasta

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/ebmzu9XmyJI/a-molecular-fossil-of-the-rna-world.ars:


Jo vuosien ajan kehitys proteiinin tuotanto (kutsutaan käännös) tuntui hieman kana-muna-ongelma. Monimutkainen, joka katalysoi käännös, ribosomin, sisältää sekä RNA ja proteiinit, mikä aiheuttaa hieman paradoksi: Miten ensimmäinen proteiinit saavat aikaan, jos niiden tuotanto edellyttää ribosomin n proteiinit? Vuosikymmeniä sitten, Francis Crick oli ehdottanut yksinkertaista ratkaisua, jossa kemiallisia reaktioita, jotka viittaavat ketjun aminohappojen proteiinin katalysoivat RNA. Mutta monta vuotta, tämä ehdotus oli pitkälti huomiotta, koska monet olettaa, että ribosomien RNA oli hieman yli toimivat rakennustelineet kompleksin proteiinit.


Mutta ajan mittaan bittiä biokemiallisia todisteita ehdotti Crick ehkä ollut jotain, sillä ne vihjasi, että ribosomien RNA ehkä hieman enemmän kuin pysyvään rakennustelineitä. Viime kädessä ratkaisevat todisteet tuli, kun tutkijat lopulta määräytyy rakenteen ehjä ribosomin, ja sijaitsee aktiivisen sivuston. Ei ollut mitään proteiineja työmaalla, yksinkertaisesti RNA.


Lue loput tämän artikkelin ...


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar