fredag den 22. juli 2011

Tevatron tuottaa neutroneja kuten hiukkanen kanssa outoa, pohja rahkat

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/E-vxgLGmoGo/heavy-baryons-with-bottom-quark-found-at-fermi.ars:



Useimmat asiaa voimme nähdä (toisin kuin kaikki tummat juttuja siellä) koostuu baryons, hiukkasia, jotka ovat yhdistelmä kolmesta kvarkista. Kaksi tuttua baryons, protonit ja neutronit, koostuvat kevyin kvarkit, ylös ja alas (joko kaksi ylös ja yksi alas tai päinvastoin, vastaavasti). Mutta on myös mahdollista rakentaa vastaavia baryons kanssa raskaampia, epävakaa kvarkit ja monilla niistä on havaittu, ja jotkut niistä on sisällytetty atomiytimen sisällä lyhyen aikaa, että ne hengissä.


Baryons outoja ja charmia kvarkit on löydetty eri hiukkaskiihdyttimet vuosien varrella, mutta jotka sisältävät raskas, pohja rahka on vaikeampi saada. Tämä on sekä koska paino pohjaan kvarkki tarkoittaa, että paljon energiaa törmäyksissä tuottamiseen tarvitaan sen (se on ohi 4GeV verrattuna jopa Merenkurkun 3MeV), ja koska nämä hiukkaset elää vain hyvin lyhyen aikaa ennen rapistuvat. Kuitenkin muutama baryons jotka sisältävät pohja Quark oli nähty vuosien varrella: ylös / alas / alhaalta yhdistelmä nimeltään Λ b (laikullinen CERNissä) outo / kummallinen / pohja kutsutaan Ω b - ja alas / outo / pohja Ξ b - (jälkimmäinen kaksi Fermi). Viimeinen oli ensimmäinen hiukkanen täplikäs on kvarkit kaikkien kolmen sukupolven ajan.


Eilen, CDF ilmaisin tiimin Fermilab julkaisi paperin , jossa he kuvaavat neutraali versio Ξ b, joka sisältää jopa, outo, ja pohja-kvarkki. He huomasivat että sen rappeutuminen koulutusjakso, johon liittyy toistuvia irtoaminen pionit kuin Ξ hiukkasen iteslf hajoaa kevyempiä versioita, lopulta jättäen protoni takana ja viisi pionit. Detection hiukkasen raitoja avulla tietokoneet rekonstruoida jossa hiukkanen peräisin, ja näin selvittää, missä kukin vanhempiensa hiukkasia on rappeutunut.


25 Näiden tapahtumien nähtiin 4,2 käänteinen femtobarns tietoja, jolloin ilmaisin joukkue vaatia löytö on merkittävä seitsemän sigma (jotain yli viisi Sigma lasketaan löytö), ja mitataan sen massa 5.8GeV. Prosessin aikana he myös täplikäs epätavallinen rappeutuminen mallia Ξ b - ensimmäistä kertaa.


Olemassaolo hiukkasen ja sen ehdotettu massa ovat molemmat onnellisesti rajoissa ennustaa teoria, niin nämä uudet tiedot eivät järkyttynyt mitään. Mutta niiden olemassaolo ja käyttäytyminen on merkittävä järki tarkistaa quantum chromodynamics, joka säätelee vuorovaikutusta kvarkeista, koska ne yhdistävät sisällä baryons.


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar