onsdag den 7. september 2011

Tutkijat kehittävät maailman pienin yhden molekyylin sähkömoottori

Mielenkiintoisia uutisia url:http://www.engadget.com/2011/09/06/scientists-develop-the-worlds-smallest-single-molecule-electric/:


Isompi on varmasti ole parempi, kun kyse on maailman ensimmäinen yhden molekyylin sähkömoottori, jonka toimenpiteet yhdessä nanometrin leveä - ja näkökulmasta, että luimia roikkuu vasen silmä on noin 60000 kertaa suurempi. Yhden molekyylin moottoreita on käytetty jo vuosia, mutta uusi menetelmä käyttää matalan lämpötilan skannaus tunneloinnin mikroskoopilla vallan ja kontrollin molekyyli tehokkaammin. Tulevaisuudessa tutkijat voivat käyttää tekniikkaa asioita kuten lab-on-a-chip laitteita , miniatyyri lääkärin testauslaitteet, jotka vaativat moottori työntää nesteen avulla pieniä putkia. Tufts tutkijat vastaavat löytö varoittavat, että käytännön soveltaminen on edelleen tapoja pois, mutta ovat toiveikkaita, että he repiä Guinness World Record riippumatta. Kuultuaan uutiset, sekä Pinky ja Brain tuntuu täysin enemmän luottaa heidän elinikäinen tavoitteita.

Tutkijat kehittävät maailman pienin yhden molekyylin sähkömoottori alun perin ilmestynyt Engadget on ti, 06 syyskuu 2011 19:33:00 EDT. Tutustu käyttöoikeusehtoihin syötteitä .



Permalink New Scientist | lähde Tufts | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar