torsdag den 30. juni 2011

Miksi muisti on heikko lenkki AMD: n uusin Fusion-siru

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/SiW2M9M0onE/another-look-at-amds-llano.ars:


Llano, AMD: n toinen merkintä sen Fusion perheen prosessorit, joissa yhdistyvät CPU ja GPU samalla kuolee, käynnisti aiemmin tässä kuussa kohtalaisen myönteisiä arvosteluja. Mutta tähän asti, pieni yksityiskohta tiedettiin tarkalleen, kuinka AMD oli käsitellyt integraation CPU ja GPU on Llano n kuolee.


David Kanter on RealWorldTech on tehnyt kaivuulaitteet sekä koota syvällistä tarkastella osoitteessa Llano, vertaamalla sen CPU / GPU integrointi kuin Intelin Sandy Bridge. Kanter nappula vastataan joihinkin kysymyksiin Llano että esittivät arvion.


Paitsi sen heikko CPU core, suurin puute Llano että katsauksissa esille on se, että prosessorin GPU ydin on uskomattoman rajoittaa muistin kaistanleveyttä. Cypress GPU että on käytetty Llano oli suunniteltu erillinen näytönohjain, jossa se olisi pääsy gigatavu tai kaksi suuren kaistanleveyden, omistettu GDDR muisti. On Llano sen sijaan GPU osakkeet päämuistiin kanssa CPU, ja tuloksena oli, että tulos oli pullonkaulat vakavasti. Kanter artikkeli antaa jonkinlaisen käsityksen, miksi tämä on.


Sen sijaan yhdistää Llano n CPU ja GPU kanssa suuren kaistanleveyden rengas linja ja vuokraavat niitä jakaa L3-välimuistin (Sandy Bridge lähestymistapa), AMD vasen kahteen osaan suhteellisen kytkemättä sisäisesti. Sen sijaan, CPU ja GPU käyttävät muistia kommunikoida ilman kopioin tietoja paikasta toiseen. Käynnistyksen, GPU saa käyttöönsä 512 muistia erillisessä muistia, CPU saa loput RAM.


Sisäisesti on pieni kaksisuuntainen väylä, joka yhdistää GPU asettaa yhtenäisiä muisti jonoja, ja siellä on toinen linja, joka yhdistää GPU on DDR-ohjain, mutta siinäpä se. CPU puhuu GPU käyttäen näytönohjaimen ja keskusmuistin, ja GPU voi puhua CPU käyttävät koherenttia pyyntöjä erityisalueille muistia, mutta jälkimmäinen on melko hidas.


Kaikkiaan sitten, ettei korkean kaistanleveyden sisäinen yhteys CPU ja GPU, ja riippuvuus päämuistiin viestintä, tarkoittaa, että Llano n graafinen suorituskyky on melko paljon kuristi mennessä sirun kaksikanavaisen DDR3 ohjain.


Mitä tulevaisuuden Llano, olin ehdottanut , että AMD harkita altaan eDRAM että CPU ja GPU voisi käyttää jaettua muistia ja on-die viestintää, mutta Kanter tarjoaa enemmän realistisen vaihtoehdon lisääminen tulevaisuuden Fusion prosessorin grafiikan suorituskykyä: käyttää 3D-siru pinoaminen tekniikoita laittaa pieni määrä muistia samassa paketissa kuin prosessori. Muistin määrä ei tarvitsisi olla paljon jopa 256 korkean laajakaistainen ja pienen latenssin muistia, dramaattisesti parantaa Llano suorituskykyä.


Kaikki tämä jälleen kerran osoittaa, kuinka suuri sitoa NVIDIA on nyt, ja miksi yhtiö on tehdä yrittämällään pöytätilaa Project Denver. Sandy Bridge ja Fusion oikeinkirjoituksen lopun alkua varten erillinen GPU, jossa markkinat ovat yhä NVIDIAn leipää ja voita.


Lue kommentteja tähän virkaan




Ingen kommentarer:

Send en kommentar