fredag den 9. september 2011

Facebook Hires HTML5 App Store Builder

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/AQCNRBVnJUE/:

techchia

Viime kuukausina kollegani MG Siegler on vähitellen luonut palapelin ympärillä Facebookin Project Spartan , joka on sosiaalinen verkosto salainen suunnitelma tuoda sovelluksia mobiili web kautta HTML5. Tänään olemme oppineet, että Facebook on tehnyt avain vuokraus HTML5 tilaan. Olemme vahvistaneet, että sosiaalinen verkosto on palkannut Teck Chia , joka oli perustaja ja toimitusjohtaja OpenAppMkt.com , App Storesta HTML5 Mobile Web Apps.


Facebook ei oikeastaan ​​hankkia OpenAppMkt, mutta vain palkkasi Chia pois. OpenAppMkt on luovutettu uusi joukkue ja Chia ole enää mukana. Tausta, OpenAppMkt, joka oli inkuboitiin Founders Den käynnistetty keskitetty varasto HTML5 mobiilisovelluksia.


Ennen OpenAppMkt, Chia luoma ja ylläpitämä useita Facebook apps yli 20 miljoonaa käyttäjää kumulatiivisesti. Hän myös perusti Gabbly, instant chat / yhteistyötyökalun käyttää yli 4 miljoonaa käyttäjää, ja oli insinööri Oracle.


Kuten MG on raportoitu aiemmin, Project Spartan on HTML5-ohjatuilla liikkuvilla sovellusalustan, että Facebook on rauhassa rakentaa kuukausia avulla ryhmä kolmannen osapuolen App kehittäjille. Ajatus monien on, että Facebook yrittää hajottaa ohjaus Apple ja Google ovat yli Mobilen tilaa, ja Facebook on vedonlyönti HTML5. Ja opimme lisää BoltJS, UI framework, joka rakennetaan Facebook varten "auttaa kehittäjiä tekemään fantastisen mobiili web-sovellusten HTML5 ja Javascript."


Selvästi Chia tuo merkittävää asiantuntemusta Facebook kannalta mahdollisesti luoda App Storesta Facebookin HTML5 alustalla. Tietenkään emme voi vahvistaa, että Chia työstää Project Spartan mutta vaikuttaa todennäköiseltä ottaen huomioon hänen taustansa.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar