lørdag den 9. juli 2011

Avaruusromua uhkaa ja miten käsitellä Se

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Cwrzm1mmW18/:


Toimittajan huomautus: seuraava guest viesti on Scott Spence, johtaja, Raytheon Space Fence Program , Integrated Defense Systems.


Eilen merkitty tärkeä päivä Yhdysvaltain historiassa kuin NASA julkisti lopullisen avaruussukkula, joka päättyy 30 vuoden ajalta. Neljä astronauttia-komentaja Chris Ferguson, pilotti Doug Hurley ja missio asiantuntijat Rex Walheim ja Sandy Magnus-johtavat 12 päivän Atlantis missio, 135. ja viimeinen lento storied avaruussukkula ohjelmaa. Kun Atlantis palaa Maahan, NASA virallisesti eläkkeelle ohjelma ja painopistettä on kehittää seuraavan sukupolven miehistön etsintä ajoneuvot (CEV) pystyy kuljettamaan miehistön ja rahdin Maan kiertoradalla, Kuuhun ja Marsiin.


Mutta juuri päivää ennen Atlantis käynnistää, jotain odottamatonta pääsi otsikoihin .


Jyrkästi viime International Space Station on 29000 mailia tunnissa, pala avaruusromua tuli vain 1100 metrin päässä törmäyksen, pakottaen miehistön jäsenet paeta kahteen tilaan kapselia varattu hätäpoistumista.


Käynnistämisen jälkeen ensimmäinen keinotekoinen satelliitti, Sputnik 1, vuonna 1957, Maan alhainen kiertorata on tullut yhä täynnä ihmisen avaruusromua-esineet vaihtelevat yhden Fleck maalia suurempiin räjähdys ja törmäyksen fragmentit koko kuopatusta satelliitteja. Vain kaksi vuotta sitten, Iridium satelliitti törmäsi kanssa päättyi venäläisen Cosmos avaruusalukset merkittävästi edistää määrän roskia jo kiertävät Maata.


Pala roskat niin pieni kuin yhden senttimetrin kulkee uskomattoman suurilla nopeuksilla voi täysin tuhota operatiivinen satelliitti jos kiertoradat kahden leikkaavat. Hyödyntämällä olemassa olevia tekniikoita, yli 20000 esineet on luetteloinut Space Command, mutta on arvioitu, että yli puoli miljoonaa kappaletta olemassa. Vaikka seuraamattomalta, nämä kappaleet "Space Junk" voi olla hengenvaarallinen meidän avaruusalan-sotilaallisista avaruusalan kaupallisten järjestelmien siviili avaruusalan-kukaan ei haavoittumaton uhka.


Meidän lisääntyvä riippuvuus Space


Koko viimeisen kymmenen vuoden aikana, tilaa on tullut erottamattomasti kaikilla inhimillisen elämän. Yritä vain Kuvittele päivän ilman olennaiseen, kuten pankkiautomaatteja, GPS DirectTV ja Weather.com. Sekä yksityistä toimintaa ja globaalin kaupan riippuu pitkälti viestintää, kaukokartoituksen ja navigoinnin satelliitteja avaruudesta. Vielä kolme vuotta sitten, maailman hallitus avaruusohjelma menoja saavutti historiallisen ennätyksen yli 62 miljardia dollari dollaria.


Samoin tila on tullut elintärkeitä sotilasoperaatioihin. Investoinnit satelliittiviestintä ohjelmat on kiipeilyä nopeasti ja oli 6,6 miljardia dollari vietti vuonna 2008 sekä luokittelemattomia puolustus-ja siviili-ohjelmia. Mutta kasvava merkitys tilan jokapäiväiseen elämään, maailmanlaajuinen kaupankäynti ja kansallinen turvallisuus on herättänyt suurta huolta haavoittuvuudesta amerikkalaisen tilaa järjestelmien häiriöt mahdollisessa kansainvälisen konfliktin.


Näin ollen yli 128 satelliittia suunnitellaan käynnistettäväksi ensi vuosikymmenellä johtuu suurelta osin maamme puolustuksen alalla.


Mutta tämä kasvava määrä satelliittien kiertorata maapallon ympäri on tehnyt tilaa paljon vaarallinen paikka viime vuosina. Matala kiertoradat ovat nykyään niin ahdasta, että toimijat ovat säännöllisesti pakko hätäpuheluiden sotaharjoitukset ampumalla thrusters välttää katastrofit.


Tämä yhdistettynä nopeaan lisääntymiseen avaruusromua kohokohtia ehdottomasti tarkempia tilaa seurannan ja valvonnan parannuksia.


Avautuvia mahdollisuuksia


Lähitulevaisuudessa, tehostettu "avaruuden tilannetietoisuutta" pystyvien ensiarvoisen tärkeää havaita ja raportoida leviämisen avaruusromun ja yhä useammat Spa


Ingen kommentarer:

Send en kommentar