mandag den 18. juli 2011

Venäjän Radioastron kaukoputki vihdoin käynnistää, huopa tilaa sen radio silmä

Mielenkiintoisia uutisia url:http://www.engadget.com/2011/07/17/russias-radioastron-telescope-finally-set-to-launch-blanket-sp/:

Ottaen huomioon kaikki tilan nostalgia olemme olleet uimassa äskettäin, se on jokseenkin tarkoituksenmukaista, että kylmän sodan aikainen teleskooppi valmistautuu tekemään neitsytmatkalleen, yli kolmen vuosikymmenen kehitystä (ja viiveet). Venäjän tehtävä, joka tunnetaan nimellä Radioastron, tulee lopultakin toteutunut maanantaina, kun radiokaukoputki käynnistää valikosta Kazakstanin Baikonurin avaruuskeskuksesta ennen huiman kiertoradalle noin 350000 km päässä maan. Klo vain kymmenen metriä leveä, aluksen antenni on pieni verrattuna muihin radio "laajuuksia, mutta sen tavoittaa voidaan merkittävästi laajentaa yhdistettynä signaalien kuin maassa. Tämä tekniikka, jota kutsutaan interferometria, tulee luoda tehokkaasti suurin kaukoputki koskaan rakennettu, jonka pinta-ala lähes 30 kertaa maapallon läpimitta ja mahdollistaa Radioastron kaapata tähtienvälisen kuvia 10000 kertaa päätöslauselman Hubble Space Telescope . Vielä on kuitenkin yksi suuri ongelma - koska avaruusalus kerää noin 144 megabittiä sekunnissa, sen on jatkuvasti siirtää tietoa sekä antennien maahan. Ongelma on, on vain yksi antenni pystyy vastaanottamaan Radioastron n signaaleja, ja ellei toiset ovat rakennettu pian, terve kimpale huomautuksensa voi hävitä. Kuinka sanoa "buzz-kill" venäjäksi?

Venäjän Radioastron kaukoputki vihdoin käynnistää, huopa tilaa sen radio silmä alun perin ilmestynyt Engadget on ti, 17 heinäkuu 2011 20:14:00 EDT. Tutustu käyttöoikeusehtoihin syötteitä .



Permalink | lähde New Scientist | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar