søndag den 2. oktober 2011

Chamath Palihapitiya Voit Airbnb toimitusjohtaja: "Jos haluat Maksuvalmius, ... Make It kaikkien saatavilla"

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/B2OI96DRjNA/:

chamath-palihapitiya-1

Jos perustajat otetaan rahat pois taulukon myöhemmin venture kierroksilla, ja jos niin missä olosuhteissa? Satunnaisia ​​yksityiset sähköpostilla Airbnb toimitusjohtaja Brian Chesky Investor ja entinen Facebook Exec Chamath Palihapitiya joka oli vuotanut Karan Swisher klo AllThingsD tuo tämän kysymyksen terävästi jälleen. Sähköposti on uusintapainos alla, kannattaa lukea se on kokonaisuudessaan.


Palihapitiya ei ota asiaa niin paljon perustajien kanssa keräämällä 21.000.000 dollaria ja +112.000.000dollari kierros itselleen, vaan pikemminkin niin, että he tekivät sen. "Minun perusperiaate on tätä kamaa on, että jos haluat likviditeetti, että on hyvä, mutta sinun pitäisi tehdä se kaikkien käytettävissä. Muuten kukaan ei pitäisi saada sitä ", hän kirjoittaa. He lähtivät siitä suoraan osingon, toteaa Palihapitiya, "voit kaverit ottaa rahaa ulos liiketoiminnan ja ei laimenna itseäsi."


Airbnb ei ole ensimmäinen kuuma käynnistyksen ottaa rahaa pois pöydästä aikana iso hanke kierroksella. Groupon sisäpiiriin tunnetusti otti 345000000dollari päässä 950000000dollari kierroksella takaisin joulukuussa 2010, ennen kuin asiat alkoivat saada karvainen . Ja puolet Twitter äskettäin 800.000.000dollari kierros meni nimenomaan ostaa ulos työntekijöiden osakkeita. Mutta on eroa miten Airbnb ja Groupon perustajat palkitaan itsensä ja miten Twitter teki sen. Twitter levittää rahaa tasaisemmin työntekijöiden ja varhainen osakkeenomistajat sijaan kanavoitaessa lähes kaikki sen perustajat.


Uudentyyppiset sijoittajia on tehostaa sisään likviditeettiä perustajat, työntekijöiden ja varhainen osakkeenomistajille. Kun nousu nimitän mezzanine riskipääomaa (DST-tyyppinen tarjoukset, jotka toimivat siltana myöhään kasvun tarjouksia ja IPO) on tullut yhä tavallisempaa, että käynnistyksen perustajat ja työntekijät voivat kotiuttaa ennen IPO tai hankinta. Yleensä tämä on hyvä asia koska se palkitsee ne, jotka ottavat riskin menestyvien startups, mutta jos edut eivät jakaudu tasapuolisesti se voi kostautua. Palihapitiya varoittaa: "Jos pitää itsestään tekemisissä ja varjoisa, se vain satuttaa pitkän aikavälin näkymiä." Lue koko hänen email alla ja painaa sisään ajatuksiasi kommentit:



Lähettäjä: Chamath Palihapitiya

Date: Sat, 01 lokakuu 2011 11:16:05 -0700

Vastaanottaja: Brian Chesky

Aihe: Airbnb rahoitus ...

Brian,

Cc Marc, Reid, minun käsitellä joukkue


Kiitos että sain mahdollisuuden osallistua uusimmat rahoitusta. Minulla oli mahdollisuus tarkastella docs eilen pitkään ja halusin seurata niin, suoraan sanottuna en ole koskaan nähnyt käsitellä tällaista yli ~ 60 sijoitukset olen tehnyt ja olen melko huolestunut.


Olen täysin saada paras arvostus voit minimoida laimentaminen ja maksimoida ohjaus. Teimme loistavasti Facebookista ... Kaikki rahoituksena (paitsi meidän ensimmäinen $ $ $ Peter Thiel) tehtiin ei pakosta, vaan mahdollisuus. Sinänsä sijoittajat ollut käytännössä lainkaan ohjaus ja se johti paljon parempi lopputulos. Kuten olemme keskustelleet, en yleensä usko sijoittajat lisätä paljon menestystarina ja näin minimoida niiden vaikutus on



Ingen kommentarer:

Send en kommentar