onsdag den 15. december 2010

GNU perustaja Richard Stallman ja Gmail luoja Paul Buchheit vihasta Chrome OS

Mielenkiintoinen uutinen tarkastella http://www.engadget.com/2010/12/15/gnu-founder-richard-stallman-and-gmail-creator-paul-buchheit-hat/:
GNU perustaja Richard Stallman ja Gmail luoja Paul Buchheit vihasta Chrome OS, mutta eri syistä
On paljon asioita, kuten Google on prototyyppi Chrome OS kone, CR-48 , ei vähiten joka nimensä siitä, että saa sen kuulostamaan kuin jäänne tulevaisuudessa. Tämähän on mitä Google haluaa sen olevan eräänlainen johtotähti meidän instant-, pilvi-pohjainen huomenna, mutta se hieromalla muutama alan edelläkävijöiden väärään suuntaan. Yksi on Friendfeed luoja ja entinen Googlen työntekijä Paul Buchheit, eli kaveri, joka loi Gmail. Hän on vähän hämmentynyt päällekkäisyys Android ja Chrome OS, kuten myös monet meistä ovat, sanovat täysillä että "Chrome OS ei ole tarkoitusta, jota ei paremmin Android" - tai ainakin se ei kun Android saa joitakin parannuksia, jotta se toimisi paremmin perinteiseen laptop-tyyliin ympäristössä.

Samalla GNU perustaja ja vapaiden ohjelmistojen pioneeri Richard Stallman on hyökäten vähän voimakkaammin, jossa cloud computing "huolimaton tietojenkäsittely", koska se aiheuttaa käyttäjille luopua oikeuksistaan omaan sisältöä:
Poliisin on esitellä teille etsinnän saat tietoja sinulta, mutta jos ne on tallennettu yrityksen palvelimelle, poliisi voi saada sen näyttämättä mitään. Ne eivät saa edes antaa yhtiölle etsintäluvan.
Kuten olemme hiljattain oppineet että ei ainakaan laita sähköpostia, mutta entä Google Docs ja selaushistorian ja kaikki ne yksityiset ajatukset sinulle tehdään Google Buzz ? Onko helppous pasuunan tietoturva pelkoja? Voiko Cara on All My Children koskaan lopeta ottaa takautumia Jake? Tärkeitä kysymyksiä nämä.

GNU perustaja Richard Stallman ja Gmail luoja Paul Buchheit vihasta Chrome OS perin ilmestynyt Engadget Ma, 15 joulukuu 2010 09:59:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .

Permalink BGR , The Register | lähde Friendfeed , Guardian | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar