fredag den 18. februar 2011

Hajautettu tietojenkäsittely hanke syyttää tulvista ilmastonmuutoksen

Mielenkiintoinen uutinen on url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/4glIOrKN5bc/screensaver-blames-floods-on-climate-change.ars:


Onko ilmastonmuutos jo aiheuttanut äärimmäiset sääilmiöt? Se on vaikea kysymys vastata, eikä vain siksi, että julkisessa keskustelussa mahdollisuus on kuumempi kuin ilmasto itse. Pari paperit tämän viikon painos Luonto yrittää ratkaista ongelman ja osoittavat, että äärimmäiset sääilmiöt ovat yhä tavallisempia meidän lämpenemistä maailmaa. Eräässä tapauksessa haaste näin oli niin korkea, että se oli "kuin käytettävissä olevat perinteiset supertietokoneiden resurssien", joten tutkijat kääntyivät hajautetun laskennan järjestelmä, joka juoksi ilmastomallien näytönsäästäjiä.


Loogisesti Ilmaston odotetaan nopeuttavan äärimmäisten sääilmiöiden. Korkeampi ilman lämpötila merkitsee lisää energiaa sisältöä, se voi tarkoittaa myös lisää sisältöä vesihöyryä, joka saattaa johtaa liialliseen sademäärä. Silti äärimmäiset sääilmiöt ovat olleet meitä koko maapallon historiassa, niin liittämällä yksittäisen yksi ilmaston lämpenemisen ei ole yksinkertainen asia.


Lue loput tämän artikkelin ...


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar