fredag den 27. maj 2011

Ballmer: Piratismi maksaa Microsoft 95% mahdollisista kiinalaisten tulojen

Mielenkiintoinen uutinen on url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kp7S-3vjpEU/ballmer-piracy-costs-microsoft-95-percent-of-potential-chinese-revenue.ars:


Puhuessaan keskiviikkona avajaisissa Microsoftin uusi Microsoft Aasian-Tyynenmeren T & K-ryhmän pääkonttori Pekingissä, Microsoftin toimitusjohtaja sanoi, että yhtiö sai tuloja Kiinan osuus on vain viisi prosenttia, joka sai Yhdysvalloissa, vaikka vertailukelpoinen myynti henkilökohtaisten tietokoneiden välillä kahdessa maassa. Eron syy? Piratismi yllättävää.


Ballmer hylkäsi yhteisen väittävät, että ohjelmisto on liian kallis. Vaikka tunnustetaan, että tietokoneet ovat liian kalliita monille maassa, hän väitti, että "jos voit [varaa PC], sinulla on varaa ohjelmisto" ja siten, että rehottaa piratismin maassa tuote löysä teollis oikeuksia eikä ohjelmiston hinnoiteltu ulottuville käyttäjiä.


Vaikka muiden maiden kanssa laajaa piratismia ei ole sama ristiriita PC myynnin ja Microsoftin tulot. Ballmer väitti, että Microsoft sai kuusi kertaa enemmän per PC myydään Intiassa kuin se Kiinaan, ja että jos kiinalainen IP suojelu ovat vahvoja kuin Intian jälkeen markkinoilla olisi hyvä "miljardeja dollareita."


Piratismi Kiinassa on jo pitkään ollut kiistakapula Kiinan hallituksen ja ohjelmistojen tekijöille. Kiinan hallitus myöntää ongelman ja sanoo, että se on ryhtynyt toimiin vähentääkseen piratismia. Kuitenkin erittäin paljon laitonta kopiointia ovat nähneet, Business Software Alliance piratismin ryhmä väittää, että 78 prosenttia ohjelmisto on asennettu maassa viime vuonna laittomasti laski 86 prosenttia vuonna 2005.


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar