tirsdag den 30. august 2011

BoltJS: Toinen Secret Piece Of Facebookin Spartan Puzzle?

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RNGQur7WBb0/:

Screen Shot 2011-08-29 at 4.37.09 PM

Kun tasaista tietoa kesäkuussa, kaikki on hiljaista Facebook Project Spartan edessä viime viikkoina. Alunperin ainakin joidenkin mielestä suunnitelma oli paljastaa Spartan heinäkuussa - mutta ilmeisesti tuli ja meni. Se on varmasti mahdollista emme kuule mitään, ennen kuin F8 syyskuun lopulla nyt. Mutta yksi uusi vähän tietoa on tullut seikkoja, jotka voisivat liittyä. Tervehdi BoltJS .


BoltJS on UI framework, joka rakennetaan Facebook varten "auttaa kehittäjiä tekemään fantastisen mobiili web-sovellusten HTML5 ja JavaScript," koska sinä voisit lukea täältä . Se on kirjoitettu kokonaan JavaScript ja toimii selaimessa, joten mitään backend käsittely on tarpeen. Ja arvata mistä Projektin piilee juuri nyt: mobiili WebKit selaimet - kuten Project Spartan.


Tässä kuvauksessa kehittäjä Shane O'Sullivan omia sanoja projektin GitHub sivu :



BoltJS on UI framework suunnittelema Facebook on kompakti, nopea ja tehokas. Se on kirjoitettu kokonaan JavaScript ja toimii selaimessa, tarvitsematta mitään palvelinta backend. Vaikka BoltJS voidaan käyttää asteittaista lisäämistä lähestymistapa on ensisijaisesti tarkoitettu UIS jotka on rakennettu pääosin, jos ei kokonaan, selaimessa.


Vaikka on tavoitteena BoltJS tukeva hanke niin monta nykyajan selaimet järkevänä, se on tällä hetkellä keskittynyt tukemaan mobiili WebKit selaimet, joiden tarkoituksena on paras mahdollinen kehitys mobiileille sivustoja ja HTML5-sovellukset.



O'Sullivan on ohjelmisto insinööri Facebookia Client UI joukkue. Muut laatijat hankkeen Will Bailey, Vlad Kolesnikov, ja Tom Occhino.


BoltJS on rakennettu päälle keihäänheitto, ja pelaa hienosti Facebookin nykyinen koodi, O'Sullivan toteaa. Siinä on myös moduuleja käyttäviä CommonJS standardia. Kaikkien muita teknisiä yksityiskohtia, tutustu GitHub docs sivu .


Mutta tässä on muutamia muita mielenkiintoisia asioita projektin. Ensinnäkin Facebook ei ilmeisesti halua sanoa sanaakaan. Kysyin heiltä asiasta useita tunteja sitten jälkeen edestakaisin jotain muuta. Toistaiseksi Nada vastauksena tähän. Se ei ole yllättävää, koska mitä olen kuullut noin BoltJS - eli että se on edelleen tarkoitus olla salaisuus.


Vaikka dokumentaatio ei asu GitHub, lähdekoodia ei ole julkistettu vielä. Linkit tällä sivulla on zip ja tar lähdetiedostot eivät toimi. Mutta en kertonut, että BoltJS on jo lisensoitu salaa kolmansille osapuolille, jotka valmistautuvat apps keuliminen käyttäen alustan. Ainakin yksi näistä kolmannen osapuolen on merkittävä toimija kuluttajien web-tilaa. Tämäkin kuulostaa paljon kuin Spartan.


Lisäksi löytyy GitHub on demo app rakennettu BoltJS nimeltään " Weather App ". Jos se näyttää tutulta, se johtuu omistat iPhone. Se on pohjimmiltaan Sää App uudelleen luotu JavaScript framework. Ajattelevat yhä Facebook ei aio taistella


Ingen kommentarer:

Send en kommentar