lørdag den 1. oktober 2011

Lisätietoja MIT: n "Artificial Leaf" (ja video)

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/jplACvR0VxU/:

20110929082446-1

Jo maaliskuussa, kuulimme läpimurto MIT: "keinotekoinen lehti" , joka tuottaa puhdasta happea ja vetykaasua, powered kokonaan auringonvalon. Tekniikka oli kuvattu eilisen painos of Science, ja tiimi on julkaissut videon yksi laitteiden toiminnassa.


Sanon laite, mutta se on oikeastaan ​​enemmän materiaalia. Ei ole liikkuvia osia eikä sillä ole asetettu muodon tai koon. Lehti on puolijohtavasta pii, päällystetty toiselta puolelta erityistä koboltti katalysaattori, löysi hankkeen Daniel Nocera vuonna 2008, ja toisaalta nikkeli-molybdeeni-sinkki-seos. Sunlight luo nykyinen sisällä piitä, ja katalysaattori aiheuttaa vesimolekyylit voidaan jakaa kaasumaisia ​​H 2 ja O 2, joka nousee pois ilmakuplat vastakkaisille puolille lehteä.


Katsokaa video. Se ei ole erityisen jännittävä, mutta se antaa sinulle käsityksen millaista muuntokurssin puhumme:



Kaasut voidaan eristää ja varastoida polttokenno, joka voisi tarjota teho myöhemmin ja tuottaa puhdasta vettä sen pakokaasujen.


Nocera ja useat muut tutkijat muodostivat yritys, Sun Catalytix , itsenäisesti tutkimusta, sovelletaan, ja markkinoiden keinotekoinen lehtiä, ja viime vuonna nosti 9.500.000 dollaria Tata ja muut sijoittajat.


Leaf kaltainen muoto on helppo osoittaa inhimillisessä mittakaavassa, mutta ei ole mitään syytä miksi "lehdet" ei voitu mikroskooppisia tai valtava. Eri käyttötapaukset vaativat paljon tutkimusta ja testausta, mutta joka on todennäköisesti mitä Sun Catalytix työskentelee tällä hetkellä. Tämä ja miettiminen tehdä ylimääräisiä protoneja prosessi tuottaa. Ne kuvitella pankit näistä asioista virtaa taloja ja yhteisöjä ja varastointi liikaa säiliöissä myytäväksi tai hätätilanteissa.


On enemmän tietoa MIT: n uutissivu , ja jos olet tieteellisesti ajattelevia (ja tilata lehtiä), eri paperilaatuja listattu Sun Catalytix n tech sivu .


[Kuva pistetilanne: Dominick Reuter]









Ingen kommentarer:

Send en kommentar