lørdag den 1. oktober 2011

Onko kosminen säteily asettaa maapallon termostaatti?

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/fC7efJZcrtA/do-cosmic-rays-set-the-earths-thermostat.ars:



Viime vuosina ajatus, että ilmasto ajaa pilvet ja kosmista säteilyä on saanut runsaasti huomiota. Kiinnostus ajatus oli taustalla tanskalainen fyysikko nimeltään Henrik Svensmark, joka ensimmäisenä ehdotti sitä 1990-luvun lopulla. Satelliittikuvien avulla tietoja pilvi kattavuus, joka tuli saataville perustamalla Kansainvälinen Satelliitti Cloud klimatologia projekti vuonna 1983, Svensmark löytyi korrelaatio alempi troposfäärin pilvisyys ja 11 vuoden auringon kierron.


Hän ehdotti, että kosminen säteily käynnistää aerosolin muodostusta alemmassa ilmakehässä että sitten muodostaa kondensoitumista ytimet varten pilvi pisaroita, kasvaa pilvi muodostumista vesihöyry. Koska matalan tason pilviin lisätä Maan albedo (määrä saapuva auringon säteily, joka heijastuu takaisin avaruuteen), enemmän pilviä tarkoita viileissä lämpötiloissa. Svensmark väitti, että tämä mekanismi vastasi lähes joka sääoloilla Earth historia, jääkaudet ja Faint Young Sun paradoksi on Snowball Maan voimassaolevia lämpenevä. Tarpeetonta sanoa, että tämä kumoaisi vuosikymmenien ilmaston tutkimukseen.


Lue loput tämän artikkelin ...


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar