mandag den 17. januar 2011

Princeton tutkimus osoittaa, että helppo fontit tehdä asiat vaikeampi muistaa

Mielenkiintoinen uutinen tarkastella http://www.engadget.com/2011/01/17/princeton-study-shows-that-easy-fonts-make-things-harder-to-reme/:
Princeton tutkimus osoittaa, että helppo fontit e-lukija on vaikeampi muistaa mitä olet lukenut
Klikkaamalla läpi Odysseus ja ottaa vaikea muistaa, mitä se on Bloom söi aamiaista tai jopa juuri sitä mitä hän teki rannalla? Älkää syyttäkö James Joyce, syyttää teidän syttyä ! Princeton tutkimuksen "onni suosii rohkeaa (ja Kursivoitu)" (niiden painopiste) on osoittanut, että lukijat säilyttää tietoja varmemmin, kun ne ovat kiistäneet kanssa ns disfluent "fontit (kuten ylä yllä). Tämä sotii siinä uskossa, että helppolukuinen teksti on helpompi muistaa ja pitäisi antaa typografiset Titaanit jotain muuta miettiä sijoitettaessa tekstiä kun sivulla merkki kerrallaan.

Nyt, mitä tällä on tekemistä e-lukijat? Useimmat ovat jumissa normaalitekstinä, joita ei voi muuttaa ja laskea reilusti "sujuvaa" luokka - he ovat niin helppo lukea aivot pyörii alas. Ratkaisu on tietysti lisätä ja laajempi fonttien tuki laitteisiin, mitä haluaisimme nähdä riippumatta tieteellisten ansioiden. Siihen asti tulee kulkea yrittää pidät Kindle oudoissa kulmissa ja Pelttarin. Ehkä se auttaa. Tai sitten voisi vain laittaa alas Proust ja poimia joitakin Clancy.

Princeton tutkimus osoittaa, että helppo fontit tehdä asiat vaikeampi muistaa alun perin ilmestynyt Engadget Ma, 17 tammikuu 2011 15:24:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .

Permalink Daily Mail | lähde Kognitio | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar