fredag den 2. september 2011

Microsoft nosti kerääminen WP7 paikkatietojen käyttö ilman Suostumus

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/iL8b73JAKnY/:

6036.MapCapture.PNG-286x538

Vaikka Apple on kiinni paljon luodinkestävät kerätä iPhone ja iPad käyttäjän paikkatiedot ilman suostumusta, käy ilmi, että kilpailija Microsoft on voitu hiljaa asti sama. Viime ryhmäkanteena nostetun oikeusjutun vireille Seattlessa käräjäoikeudessa väittää, että Microsoftin Windows Phone 7-käyttöjärjestelmän kerää käyttäjien paikkatiedot, vaikka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden jättäytyä pois.


Microsoft voi työskennellä paikkatiedot itsessään ole suuri salaisuus, mutta mitä tekee tässä tapauksessa niin röyhkeä on, että käyttäjät ovat ilmeisesti annettava mahdollisuus valita, ja ovat sitten summittaisesti huomiotta.


Rikkonutta hieman koodia lepää Windows Phone 7 kameralla sovellus. Kun potkut jopa ensimmäistä kertaa, WP7 kameralla app pyytää käyttäjää halutessaan sallia laitteen käyttää niiden sijainnista. Ei ole väliä mitä vaihtoehto on todella valittu, laite alkaa kerätä tiedot joka tapauksessa. Suuri osa poking noin tehtiin Samy Kamkar , joka pystyi määrittämään, että oli muitakin sijainti ja tunniste tiedot siirretään, se alkoi jo ennen käyttäjillä oli mahdollisuus tehdä päätöksensä ruudulla.



Kamkar n paketti analyysi, kuvassa yllä, osoittaa, mitä tietoja siirretään: laitteen mallinumero (tässä tapauksessa Samsung Omnia 7), laite ID numero, aika ja ajankohtaista tietoa sekä pituus-ja leveyspiirin lukemat.


Oikeusjuttu väittää, että Microsoftin toimet olivat osa suunnitelmaa luoda paikkatietoinen markkinointijärjestelmä mikä aiheuttaisi mainokset, jotka perustuvat laitteen fyysinen sijainti. Onko tämä totta Nähtäväksi jää, mutta se tuntuu hirveän suuri riski Microsoft ottaa jotain niin arkipäiväinen.


Samanlaisessa tilanteessa, Apple onnistuneesti haastanut samasta rikoksesta, vaikkakin hieman eri toimivalta . Ironista kyllä, kun Locationgate aloitimme otsikoissa, Microsoft lähetti kirjeen kongressin jossa muun muassa, että Windows Phone 7 ei tallenna mitään sijaintitietoja ellei käyttäjä on "nimenomaisesti sallittua sovellus kerätä" sitä. Microsoft on vielä vapauttaa virallinen lausunto, mutta se johtuu luultavasti siitä varattua tilaa pölyämistä itse pois pudottuaan pois niiden korkea hevonen.


[Via InformationWeek ]








Ingen kommentarer:

Send en kommentar