tirsdag den 28. december 2010

Tutkijat luoda erittäin nopea "1, 000 core" prosessori, Intel myös leluja, ajatus

Mielenkiintoinen uutinen tarkastella http://www.engadget.com/2010/12/28/researchers-create-ultra-fast-1-000-core-processor-intel-also/:
Olemme jo nähneet ohjelmoitavat porttimatriisipiirejä (tai FPGA ) avulla luodaan energiaa tehokkaimpia supertietokoneita , mutta tutkijaryhmä Glasgow'n yliopistossa johti Dr. Wim Vanderbauwhede nyt sanoa, että he ovat "tehokkaasti" luotiin 1000 anturielektroniikka perustuu olevasta teknologiasta. Voit tehdä, että tutkijat divvied ylös miljoonia transistoria FPGA tulee 1000 mini-piirejä, jotka kukin pystyy käsittelemään omat ohjeet - mikä, mutta silti proof of concept on jo osoittautunut noin kaksikymmentä kertaa nopeammin kuin "uusissa tietokoneissa" joissakin varhaisessa testausvaiheessa. Kiinnostavaa kyllä, Intel on myös miettien ajatukseen 1000 core prosessori hiljattain, Timothy Mattson yhtiön Mikroprosessorin laboratorio sanomalla, että prosessori on "mahdollista." Hän viittaa Intelin yhden sirun Cloud Tietokone (tai SCC , Kuvassa), joka tällä hetkellä pakkauksissa mahtava 48 sydämiä, mutta voisi "teoriassa" skaalautuu jopa 1000 ydintä. Hän kuitenkin todettava, että on olemassa useita muita riskitekijöitä, jotka voivat rajoittaa Johtimien lukumäärä, jotka ovat todella hyödyllisiä - eli Amdahl laki (ks. alla) - mutta hän sanoo, että Intel on "etsii kovasti erilaisia sovelluksia, jotka voi todellakin vaatia, että monta ydintä. "

[Kiitos, Andrew]

Tutkijat luoda erittäin nopea "1, 000 core" prosessori, Intel myös lelujen ajatus alun perin ilmestynyt Engadget on ti, 28 joulukuu 2010 14:21:00 EDT. Tutustu käyttöehtoja syötteitä .

Permalink | lähde Daily Mail , UKPA , ZD Net | Lähetä | Kommentit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar