tirsdag den 9. august 2011

Khronoksen alukset OpenGL 4.2 spec, hahmottelee suunnitelmia uuden anturin API

Mielenkiintoisia uutisia url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kqPob8MA6pE/khronos-ships-opengl-42-spec-outlines.ars:


Khronoksen paljastettiin maanantaina OpenGL 4.2 erittely, uusin päivitys cross-platform 3D grafiikka API.


Uusi spec kuuluu kourallinen uusia ominaisuuksia suunniteltu parantamaan suorituskykyä yhteisten toimintojen jotta kehittäjät voivat helpommin luoda korkean suorituskyvyn 3D-ohjelmisto. Näitä ominaisuuksia ovat hienorakeisten muuttaminen tekstuurit, entistä tehokkaamman tietojen jakamisen välillä shader-ohjelmia, ja kyky käyttää uudelleen muotoja että GPU on jo mosaiikki ilman sopia vastakkain ne uudelleen.


Kuten muidenkin OpenGL 4.x korjausversioksi, uusia ominaisuuksia olisi tuettava nykyistä OpenGL 4/Direct3D 11-luokan laitteisto, vaatii vain ajuripäivityksiä tarjota uusia toimintoja. NVIDIA julkaisi OpenGL 4.2 ajurit tänään, kun taas AMD aikoo vapauttaa kuljettajan kanssa beta tukea pian.


OpenGL on Khronoksen "tunnetuin erittely, mutta ryhmä on laajemmista tavoitteista. Se on jo julkaissut WebGL erittely, 3D API HTML5, tähän ryhmään julkisti suunnitelmansa lisätä uuden WebCL erittely. Aivan kuten WebGL tarjoaa OpenGL-grafiikat ja Web-kehittäjille, WebCL tarjoaa heterogeeninen OpenCL-kuin laskutehtävien Web-kehittäjille, joka antoi mahdollisuuden tutustua GPU-kiihdytetyn laskenta jos käytettävissä, joilla on kyky pudota takaisin CPU tarvittaessa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi HTML5 pelejä sisällyttää fysiikan moottoreita sekä monimutkaisten kuvien ja videon käsittely.


WebCL laativat WebGL työryhmä, ja prototyyppi toteutukset Nokialta, joka johti työtä, ja Samsung ovat jo saatavilla.


WebGL joutui kritiikkiä Microsoftin kesäkuussa, ja yhtiö väittää, että tekniikka ei voitu toteuttaa turvallisella tavalla. Khronoksen edustajat kiistävät tämän osoittaen turvatoiminnot OpenGL on lisätty estämään WebGL Denial-of-palvelunestohyökkäyksiä ja hyväksymisen rajat alkuperä resurssien jakaminen (CORS) erittely estää tiedon vuotaminen verkkotunnusten välillä. Ryhmä myöntää, että kuljettaja bugeja voi vielä olla ongelma, mutta väittää, että selaimen sallittujen lähettäjien luettelo ja mustia listoja voi turvata käyttäjille. Khronoksen sanoo hyväksyminen teknologian ruokkii kuljettaja kehittäjät korjata ohjelmistonsa.


Khronoksen myös ilmoittanut suunnitelmistaan ​​luoda yleinen anturi API. Tällä pyritään antamaan johdonmukaisia ​​korkean tason pääsyn runsaasti antureita että tietokoneet ja älypuhelimet ovat yhä useammin varustettu-kiihtyvyysmittarit, gyroskoopit, kompassit, kamerat (kuten syvyys-seuranta kameroiden kaltaisia ​​löytyy Kinect), mikrofoni taulukot, ja enemmän. Ei ole yleinen API saatavuuden kaikissa tämäntyyppisten tietojen, eikä siitä se kaikki pitää synkronoitu. Khronoksen on luonut uuden työryhmän nimeltä StreamInput työskennellä tämän ongelman.


Lue kommentteja tähän virkaan





Ingen kommentarer:

Send en kommentar